News


10 things to know when planning a car trip - J&J Co

Пътуването с кола винаги ще има своя чар. Прекрасните пейзажи, покрай които преминаваме и чувството за свобода и независимост, което ни дава колата , ще ни карат винаги да избираме и този начин на пътуване.

Не пропускайте нашите 10 съвета за пътуване с кола. Освен  приготвянето на багажа има и редица други неща, които е добре да се вземат под внимание преди да потеглим на дълго пътуване, за да сме сигурни, че пътешествието ще бъде приятно изживяване.

 

 

        1. Добре обмислен маршрут. Освен начална и крайна дестинация, е добре да обмислим и междинни спирания. Ако имаме нощувки е желателно да сме си направили резервация предварително, защото след цял ден шофиране ще искаме директно да се настаним някъде, вместо  да започнем да търсим подходящо място за пренощуване.

 

        2. Инспекция на колата.  Изключително непроятно е  пътешествието ни да се провали, защото колата ни е оставила на пътя:

  • Проверка на нивото на маслото
  • Проверка на антифриза
  • Течност за чистачки + 1 бр резервна течност  в багажника
  • Проверка на налягането на гумите
  • Проверка на валидни застраховки на колата, технически преглед и винетка
  • Почистване на колата – на всички ни е много по-приятно да пътуваме в чиста кола, отколкото в краката ни да има различни боклуци, натрупани праз изминалия месец

      3. Зареждане на телефона преди път: няма нужда да споменаваме в каква основна част от ежедневието ни се е превърнал телефона. Когато сме на път         винаги трябва да се подготвени за неочаквани ситуации, в които ще трябва да звъннем спешно или ще ни трябва интернет.  

 

     4. Любима музика. В днешно време има голямо разнообразие от радиостанции, но тръгнем ли на дълъг път често ни омръзват и ни се иска да си пуснем любимата музика вместо да слушаме радио. Предварително избрани любими песни ще направят пътуването ни още по-приятно. Можем дори за подберем тематични песни, които да отговарят на конкретното путъване и да го направят незабравимо.

 

      5. Намаляване на жегата и напичането през стъклата.  Никой не обича слънцето да му блести и да приспива очи. Слънчеви очила за нас и пасажера до нас са много важно нещо за приятното пътуване.  Прекомерната жега води до бързо изморяване. Изледвания показват, че високата температура намалява концентрацията и ни се отразява по начин сходен на 0.5 промила в кръвта. Има начин да избегнем прекомерната жега като поставим фолио за затъмняване  на стъклата на автомобила. То ще намали напичането на слънцето, ще облекчи работата на климатика и ще направи по-комфортно пътуването за всички пътници.

 

Какво е разрешеното затъмняване на стъклата на автомобилите според последните промени в Закона за движение по пътищата:

С последните промени направени в Закона за движение по пътищата ...

Blinds vs Window film ?

Blinds are traditional window treatments when  it comes to light control. However, if you are looking for more contemporary solution that offers additional benefits such as energy efficiency you may want to consider window film. Here are some pros and cons of blinds and window film that might help your decision when you are choosing between them...

Benefits vs demages that UV radiation causes to health. How to protect ourselves?

Damage from UV expolsure is cumulative and increases your skin cancer risk over time . It is one of the major causes for skin cancer, it also damages the eyes and immune system. Small portions of UV radiation /UVB/ helps the synthesis of vitamin D. Here you will find useful information about facts, risks and protection from UV light to be able to enjoy the sunny days limitting your health risks.

За колко време се изплаща инвестицията във фолиото

Възвръщаемостта може да варира ...

История на фолиото

3М е компанията , която е собственик на първия в света патент за слънчезащитно фолио ...

Conditions and Terms for participation in a Facebook game dated 02.12.19 - 13.01.20.

Официални правила за провеждане на игрa във Facebook на J&Jco 02.12.2019 г...


Заявка за безплатна оферта