10 things to know when planning a car trip - J&J Co

Автор:

Пътуването с кола винаги ще има своя чар. Прекрасните пейзажи, покрай които преминаваме и чувството за свобода и независимост, което ни дава колата , ще ни карат винаги да избираме и този начин на пътуване.

Не пропускайте нашите 10 съвета за пътуване с кола. Освен  приготвянето на багажа има и редица други неща, които е добре да се вземат под внимание преди да потеглим на дълго пътуване, за да сме сигурни, че пътешествието ще бъде приятно изживяване.

 

 

        1. Добре обмислен маршрут. Освен начална и крайна дестинация, е добре да обмислим и междинни спирания. Ако имаме нощувки е желателно да сме си направили резервация предварително, защото след цял ден шофиране ще искаме директно да се настаним някъде, вместо  да започнем да търсим подходящо място за пренощуване.

 

        2. Инспекция на колата.  Изключително непроятно е  пътешествието ни да се провали, защото колата ни е оставила на пътя:

  • Проверка на нивото на маслото
  • Проверка на антифриза
  • Течност за чистачки + 1 бр резервна течност  в багажника
  • Проверка на налягането на гумите
  • Проверка на валидни застраховки на колата, технически преглед и винетка
  • Почистване на колата – на всички ни е много по-приятно да пътуваме в чиста кола, отколкото в краката ни да има различни боклуци, натрупани праз изминалия месец

      3. Зареждане на телефона преди път: няма нужда да споменаваме в каква основна част от ежедневието ни се е превърнал телефона. Когато сме на път         винаги трябва да се подготвени за неочаквани ситуации, в които ще трябва да звъннем спешно или ще ни трябва интернет.  

 

     4. Любима музика. В днешно време има голямо разнообразие от радиостанции, но тръгнем ли на дълъг път често ни омръзват и ни се иска да си пуснем любимата музика вместо да слушаме радио. Предварително избрани любими песни ще направят пътуването ни още по-приятно. Можем дори за подберем тематични песни, които да отговарят на конкретното путъване и да го направят незабравимо.

 

      5. Намаляване на жегата и напичането през стъклата.  Никой не обича слънцето да му блести и да приспива очи. Слънчеви очила за нас и пасажера до нас са много важно нещо за приятното пътуване.  Прекомерната жега води до бързо изморяване. Изледвания показват, че високата температура намалява концентрацията и ни се отразява по начин сходен на 0.5 промила в кръвта. Има начин да избегнем прекомерната жега като поставим фолио за затъмняване  на стъклата на автомобила. То ще намали напичането на слънцето, ще облекчи работата на климатика и ще направи по-комфортно пътуването за всички пътници.

 

Заявка за безплатна оферта