EN

Какво е разрешеното затъмняване на стъкла според закона за движение по пътищата?

Автор:

Какво е разрешеното затъмняване на стъкла според Закона за движение по пътищата?

 

С последните промени направени в Закона за движение по пътищата, изд. Д.В. бр. 17, от 23.02.2018г., се разрешава да се затъмяват:

 

  • задно панорамно стъкло

  •  странични задни стъкла при условие, за автомобилът е оборудва със странични огледала. 

За задното панорамно стъкло и задните странични стъкла няма никакво ограничение в степента на затъмняване на стъклата според закона.

 

Какво е разрешеното затъмнение на стъклата на колата

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Какво казва закона за затъмняване на предни стъкла и челно стъкло?

 

Промяна в прозрачността на челно стъкло и предни странични стъкла се допуска само в границите  на стойностите , определени в Правило № 43 на Иконимическата комисия за Европа на ООН. Според това правило светлопропускливостта не може да е по-малка от 70%. 

Затъмняване на предни стъкла според закона е разрешено при минимална светлопропускливост 70%. Това означава, че предните стъкла могат да бъдат затъмнявани максимум на 70%. Затъмняването на челно стъкло според закона също е ограничено до 70%. 

 

 

 

Как можем да разберем каква е фабричната тонировка на стъклата и можем ли да поставим фолио така, че затъмняването на стъклата да е според закона?

 

 

Ние в  J&J Co имаме специализирани уреди, с които ще измерим със  фабричното затъмнение на стъклата Ви и ще Ви предложим най-подходящ вариант за затъмняване на стъклата на всички стъкла съобразено с изискванията на закона. Предлагаме голямо разнообразие от различни видове фолио от най-тъмно да напълно безцветно фолио, което спира топлината, без да променя затъмнеността на стъклата , отговаряйки на изискванията на Закона за движение по пътищата.

 

 

Има ли фолио, което мога да направя затъмняване на предните стъкла и челното стъкло без да имам проблеми с полицията?

 

 

3М е компанията, което преди повече от 50 години е изобретила фолиото и от тогава не спира да развива този продукт. Най-високо технологичната серия фолио на 3М - Crystalline е съобразена със затъмняване на стъклата според закона:

 

  • Crystalline 90 - напълно безцветно слънцезащитно фолио за затъмняване на стъкла съобразена с изискванията на Закона за движение по пътищата. Поставяйки Crystalline 90 ще намалите напичатено в купето и ще повишите комфорта при пътуване. С този продукт не рискувате да бъдете спирани и проверявани за затъмняване на стъклата, защото Crystalline 90 e напълно безцветен и спазва изикванията заложени в закона.

 

  • Crystalline 70 - много слабо тонирано слънцезащитно фолио. Това фолио има изключително висока степен на слънцезащита. С него ще спрете напичането от челното, шофьорското и пасажерското стъкло, ще повишите комфорта, и ще превърнете пътуването в истинско удоволствие. Преди поставяне на Crystalline 70 ние ще измерим фабричната тонировка на Вашия автомобил и ще Ви консултираме в избора, така че затъмняването на стъклата и закона да бъдат спазени.

  •  

Разгледайте галерията с безцветнo фолиo за спиране на топлината в колата. 

 

Повече информация за различни серии за затъмняването на стъкла може да намерите на сайта ни.

 

Затъмняване на стъкла законЗатъмняване на стъкла закон

 

Какво е разрешеното затъмняване на стъкла според Закона за движение по пътищата?

Какво казва закона за затъмняване на предни стъкла и челно стъкло?


Заявка за безплатна оферта